Mudryk lijkt signaal af te geven bij Chelsea en liket kritische post

Mudryk lijkt signaal af te geven bij Chelsea en liket kritische Instagram-post

12 september 2023 om 12:54

Mykhailo Mudryk lijkt aan te dringen op meer kansen bij Chelsea. De 22-jarige Oekraïner likete een post op Instagram, waarin wordt gesuggereerd dat hij niet voldoende speeltijd krijgt.

Mudryk heeft moeite om de verwachtingen waar te maken sinds zijn komst van Shakhtar Donetsk in januari. Chelsea, dat in een transferstrijd was verwikkeld met Arsenal, legde liefst zeventig miljoen euro op tafel. Door bonussen kan dat bedrag zelfs oplopen tot honderd miljoen. Voorlopig vertolkt de linksbuiten echter een bijrol op Stamford Bridge. Daar lijkt ook onder manager Mauricio Pochettino nog geen verandering in te komen.

Dat Mudryk nog geen potten kan breken, ligt volgens Instagram-account Wonderkids niet alleen aan hemzelf. Zo mocht hij pas één keer twee duels op rij starten. In 22 wedstrijden had hij bovendien slechts zeven keer een basisplaats. 'Als Mudryk zijn prijskaartje wil rechtvaardigen, heeft hij een aantal wedstrijden op rij in de basis nodig', luidt de kritiek. De dribbelaar lijkt het er zelf mee eens: hij gaf het bericht een like.

De actie van Mudryk zorgt voor olie op het vuur, want Pochettino moest zich in Engelse media al verantwoorden voor de geringe speeltijd van de Oekraïner. Opvallend genoeg speelt linksback Ben Chilwell momenteel als verkapte linksbuiten. "Mudryk is een zeer getalenteerde speler en het is aan hem om zich comfortabel en sterk te voelen", reageerde de Argentijn. "Je kunt niet presteren als je je niet gezond voelt. We werken met hem en hopen dat hij snel zijn beste vorm vindt."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door WONDERKIDS (@wonderkids)