'Wijnaldum gaat voor geld, standpunt over racisme staat hier los van'

'Wijnaldum gaat voor het geld, standpunt over racisme staat hier los van'

12 september 2023 om 13:55

Rob Jansen heeft geen goed woord over voor het voetbal in Saudi-Arabië. Tegelijkertijd springt de belangenbehartiger op de bres voor Georginio Wijnaldum, die veel kritiek krijgt na zijn keuze voor Al Ettifaq.

"Wijnaldum gaat puur voor het geld. Daar kan je wat van vinden en zeggen: 'Ik had het niet gedaan', maar niemand die dat zegt heeft zelf voor die keuze gestaan", reageert Jansen in de podcast KieftJansenEgmondGijp. René van der Gijp uitte eerder felle kritiek op de middenvelder en staat daar nog achter. "Hij heeft zich altijd zogenaamd ingezet voor minderheden en je bent zo bezig met gelijkheid. Als je dan daar gaat voetballen, wat moet je dan nog?"

De zaakwaarnemer van onder anderen Lutsharel Geertruida, Dirk Kuyt, Edwin van der Sar en John Heitinga is ook kritisch over Saudi-Arabië. "Het land Saudi-Arabië is vreselijk. De competitie is doorgestoken kaart en de FIFA is corrupt met ze. Die competitie wordt nooit wat, al halen ze vijfhonderd spelers." Jansen heeft wel een vermoeden waar het heen gaat. "Ze krijgen het WK in 2034 en daarna is het toneelstuk afgesloten. Dan hebben ze het speelgoed één keer gehad en daarna is het een uittocht van spelers."

Toch neemt Jansen het dus op voor spelers als Wijnaldum. Hij vindt het enigszins hypocriet. "Saudi-Arabië is verschrikkelijk, maar we gingen ook voetballen in Rusland en China. Weet je wat daar aan de hand is? Het standpunt dat Wijnaldum inneemt met betrekking tot racisme staat hier los van. Dat vind ik een andere discussie. Hij gaat daarheen voor het geld, niet voor de competitie of de stranden."