Aursnes over Premier League-geruchten: 'Verlaat Benfica voor niets'

Aursnes stellig over Premier League-gerucht: 'Voor geen geld in de wereld'

12 september 2023 om 14:14

Fredrik Aursnes wil Benfica op dit moment voor geen geld in de wereld inruilen. De voormalig Feyenoord-controleur wijst geruchten over een mogelijke transfer naar de Premier League ferm van de hand.

Eind juni schreef het Portugese Record dat Aston Villa liefst 48 miljoen euro voor Aursnes wilde betalen. Volgens de 27-jarige Noor was er nooit echt sprake van dat hij zou vertrekken bij Benfica. "Ik heb de geruchten gehoord ja, maar meer dan dat was er eigenlijk niet aan de hand", zegt hij tegen TV2. "Nee, het was anders ook niet verleidelijk geweest."

Aursnes floreert namelijk in Lissabon. Hij werd kampioen met Benfica en reikte tot de kwartfinale van de Champions League. "Geld betekent weinig, ik ben gelukkig in Benfica. Op dit moment is er niets waarvoor ik Benfica zou verlaten." Of hij in de toekomst wel de stap naar een topcompetitie maakt, durft hij niet te zeggen. "Dat zal de toekomst uitwijzen. Daar ben ik nu niet mee bezig. Benfica is een fantastische club en wil ik voor niets verruilen."

Benfica-coach Roger Schmidt prijst zich gelukkig met de Noorse international, die hij op veel verschillende posities gebruikt. Dit seizoen speelde Aursnes al als middenvelder, linksback en linksbuiten.