Lahm draagt Van Gaal voor

Lahm draagt Van Gaal voor als bondscoach Duitsland: 'Staat voor orde en structuur'

12 september 2023 om 18:12
Laatste update: 12 september 2023 om 20:48

Philipp Lahm zou het toejuichen als de Duitse bond ervoor kiest om Louis van Gaal te benoemen als de nieuwe bondscoach. De voormalig topverdediger dicht de Nederlandse trainer een groot aantal kwaliteiten toe. 

Na het ontslag van Hansi Flick, die de laan uit werd gestuurd na een groot aantal teleurstellende resultaten, zingt de naam van Van Gaal nadrukkelijk rond in Duitsland. De 72-jarige voormalig bondscoach van Oranje is door BILD al meerdere malen naar voren geschoven als mogelijke kandidaat. 

Als het aan Lahm ligt, zou de keuze voor Van Gaal een voor Duitsland hele goede beslissing zijn. "Als coach staat Louis van Gaal voor discipline, orde en structuur in de manier waarop zijn teams spelen. Dit brengt hij altijd over in een zeer heldere toespraak. Bij Bayern München was hij de juiste man die met zijn spelidee op het juiste moment de club vorm gaf", aldus de oud-vleugelverdediger tegenover BILD

De 39-jarige Lahm, die bij Bayern succesvol samenwerkte met Van Gaal, verwacht dat zijn oud-leermeester veel toe kan voegen aan de dolende Mannschaft. "Hij is een sterke persoonlijkheid met veel ervaring, die hij als club en bondscoach heeft opgedaan in het internationale topvoetbal." Momenteel lijkt het aannemelijker dat de Duitse bond uiteindelijk in zee zal gaan met Julian Nagelsmann. Hij geldt naar verluidt als de topkandidaat.