Marokko wint, Saibari debuteert

Overwinning op Burkina Faso biedt Marokko klein sprankje geluk in droevige tijden

12 september 2023 om 23:15
Laatste update: 12 september 2023 om 23:22

Marokko heeft dinsdag op een emotioneel beladen avond gewonnen van Burkina Faso. PSV-middenvelder Ismael Saibari maakte zijn debuut voor het Noord-Afrikaanse land, dat vorige week werd opgeschrikt door de verschrikkelijke aardbeving. 

Aanvankelijk zou Marokko afgelopen zaterdag tegen Liberia. Die wedstrijd werd uitgesteld vanwege de afgrijselijke ramp, die tot dusver aan meer dan 2000 mensen het leven heeft gekost. Om het rouwende volk van een sprankje troost en afleiding te voorzien, speelde de ploeg van bondscoach Walid Regragui wel tegen Burkina Faso. 

Noussair Mazroui begon in de basis. Saibari mocht later invallen. De halve finalist van het WK in Qatar maakte na 36 minuten spelen de enige treffer van de avond. Azzedine Ounahi dribbelde richting het Burkinese doel en tikte uiteindelijk van dichtbij binnen. Na het doelpunt werd middels een gebed stilgestaan bij de slachtoffers. Na 66 minuten spelen mocht Saibari zijn debuut maken van Regragui, die zag hoe zijn ploeg de 1-0 overwinning zonder al teveel moeite over de streep trok.