Ramzi geeft tragisch kijkje in gebeurtenissen Marokko: 'Ben naar buiten gerend'

Ramzi geeft tragisch kijkje in gebeurtenissen Marokko: 'Ben naar buiten gerend'

10 september 2023 om 12:27

Adil Ramzi maakte in Marokko de vreselijke gebeurtenissen rond de aardbeving van dichtbij mee. De trainer vertrok vorig jaar van Jong PSV naar Wydad AC in Marokko en was zo aanwezig in het getroffen gebied. Ramzi deelt een triest inkijkje in de ramp die het land in zijn greep houdt.

"Het moment dat ik ging slapen, voelde ik het bed heel hard bewegen en daarna het hele hotel", vertelt Ramzi in radioprogramma NOS Langs de Lijn van Radio 1. "Ik ben naar buiten gerend. Mensen zijn overleden, huizen zijn kapot. Het verdriet is zo groot. Dit gun je niemand. Dat raakt mij heel erg." Vrijdagnacht werd Marokko opgeschrikt door de afgrijselijke aardbeving die veel schade aanrichtte.

Ramzi besloot de voetbalactiviteiten bij zijn ploeg Wydad AC dan ook te stoppen na de aardbeving. "Iedereen was 's nachts naar buiten gegaan, één speler keerde pas om 11.00 uur 's ochtends terug naar huis, omdat hij bang was. Dan ga je niet trainen." Ramzi is blij met de steun die vanuit andere landen wordt gegeven aan Marokko. "Op dit soort momenten voel je weer de liefde tussen de mensen, ook van buiten Marokko."