Feyenoord krijgt ook goed nieuws in aanloop naar Celtic: Wieffer speelgerechtigd

Feyenoord krijgt toch goed nieuws voor Champions League: Wieffer mag wel meedoen

13 september 2023 om 09:55

Mats Wieffer mag dinsdag gewoon meedoen in het Champions League-duel van Feyenoord met Celtic. De middenvelder kreeg in de laatste Europese wedstrijd tegen AS Roma een derde gele kaart, waardoor er werd verwacht dat hij geschorst was. Maar Wieffer mag volgens de UEFA gewoon aantreden tegen Celtic.

Dat is alvast een zorg minder voor Feyenoord, aangezien de Rotterdammers Ayase Ueda (blessure) en Santiago Gimenez (schorsing) al moeten missen tegen Celtic. Het wordt voor Feyenoord nu puzzelen wie de spitspositie zal bekleden in de wedstrijd tegen de Schotten. Eerst wacht aanstaande zondag de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Hier mag Gimenez nog wel meedoen.

Wieffer kreeg in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma vorig jaar een gele kaart. Dit was zijn derde in het toernooi, waardoor hij officieel voor de halve finale geschorst zou zijn. Die halve eindstrijd haalden de Rotterdammers nooit, dus dachten diverse media dat Wieffer geschorst zou zijn voor de eerstvolgende Europese wedstrijd. Dat is dus niet het geval, aangezien de UEFA hem niet heeft opgenomen in de lijst met geschorste spelers van Feyenoord.