Franse steun voor Pogba: 'We geloven geen moment in opzet'

Pogba krijgt steun van Les Bleus: 'Gebeurt nu zoveel narigheid'

13 september 2023 om 12:14

De selectie van Frankrijk schaart zich achter Paul Pogba. Bondscoach Didier Deschamps en Kingsley Coman spreken publiekelijk hun steun uit voor de dertigjarige middenvelder van Juventus, die voorlopig is geschorst na een positieve dopingtest.

Pogba testte 20 augustus positief op testosteron na het Serie A-duel met Udinese. De 91-voudig international van Les Bleus is nu in afwachting van de contra-expertise. Als die ook positief is, dan dreigt een jarenlange schorsing.

Deschamps zegt verrast te zijn door het nieuws. "Ik kan niet verklaren waarom er een stof in zijn lichaam is aangetroffen, maar ik zal hem steunen. Er gebeurt nu zoveel narigheid rondom Paul, het is zwaar voor hem. Maar hij heeft de kracht en het karakter om door deze moeilijke momenten heen te komen", zei de keuzeheer na de 2-1 oefennederlaag tegen Duitsland. 

Ook Coman twijfelt niet aan Pogba. "We kennen Paul allemaal. Als zoiets gebeurt, kunnen we geen moment geloven dat het opzettelijk was. Hij is een goede vriend en maakt deel uit van de familie, we steunen Paul allemaal."