BILD ziet kansen Van Gaal stijgen: 'Stemmen steeds luider'

BILD ziet kansen Van Gaal toenemen: 'De stemmen worden luider en luider'

13 september 2023 om 12:40

De kandidatuur van Louis van Gaal om de nieuwe bondscoach van Duitsland te worden wint steeds meer aan kracht. Na de lofzang van voormalig topspelers Philipp Lahm en Bastian Schweinsteiger meldt nu BILD dat de 72-jarige Nederlander een serieuze optie lijkt te zijn.

Na de 2-1 zege op Frankrijk is er niets dan lof voor Rudi Völler in Duitsland. De huidig technisch directeur van de DFB gaf echter al aan dat hij de ontslagen Hansi Flick niet definitief wil opvolgen. Hij is druk op zoek naar een nieuwe bondscoach voor Die Mannschaft. Een zoektocht die volgens BILD steeds spannender wordt.

'Als nieuwe bondscoach voor het EK 2024 in eigen land wordt er naast topfavoriet Julian Nagelsmann veel gesproken over één naam: Louis van Gaal!', schrijft het Duitse medium woensdag. 'De stemmen worden luider en luider dat een buitenlandse coach het voor het eerst in de geschiedenis van de DFB zou kunnen overnemen, zoals de Canadees Gordon Herbert die onze basketbalspelers onlangs wereldkampioen heeft gemaakt.'

BILD zoomt in op uitspraken van Völler om de kansen van Van Gaal kracht bij te zetten. De interim-trainer werd gevraagd of hij per se voor een Duitser gaat. "Het is belangrijk dat het een Duitstalige bondscoach is. En natuurlijk ook een 'topman'. Een echt goede coach moet het doen. Iedereen die genoemd is en nog niet heeft bedankt, zijn allemaal toptrainers", waarmee hij onder meer naar de ex-bondscoach van Oranje verwijst.

Volgens BILD lijdt het geen twijfel dat de optie Van Gaal op tafel ligt. Hij zou bovendien een veel goedkopere optie zijn voor de DFB. De Nederlander verdiende bij Nederland minder dan de helft van het inkomen van Nagelsmann, die bij Bayern München zeven miljoen euro per jaar kreeg.

De Duitse krant wijst ook naar de steun van iconen Schweinsteiger en Lahm en het feit dat DFB-baas Bernd Neuendorf de deur voor een buitenlander al opende. 'Wordt Van Gaal onze bondscoach tijdens het EK in eigen land? Het is mogelijk.'