Rulli: 'We zijn gezegend met deze fans, Ajax heeft beste supporters van Nederland'

Rulli moest erg wennen na aankomst bij Ajax: 'Dat is de grootste tegenstelling'

13 september 2023 om 14:30

Gerónimo Rulli is inmiddels helemaal gewend bij zijn club Ajax. De doelman raakte begin dit seizoen naar geblesseerd, waardoor hij zowat de hele eerste seizoenshelft moet missen. Ondanks dat zijn speeltijd nu gering is, heeft Rulli nog altijd diep respect voor de Ajax-fans.

"Ik ben gekomen om prijzen te winnen", vertelt de doelman tijdens een interview in de zomer tijdens het trainingskamp van Ajax. "Dat is vorig jaar niet gelukt, omdat andere teams beter waren. Je moet je ook aan alles aanpassen hier, maar ik ben blij dat ik er nu bij hoor. Nederlanders zijn heel behulpzaam en heel strak in hun gewoonten. Ik denk dat dat wel de grootste tegenstelling is. Argentijnen zijn wat spontaner en die leven van dag tot dag."

Rulli kreeg naast andere Nederlanders natuurlijk ook te maken met veel Ajax-fans. Maar voor de trouwe aanhang van de Amsterdammers heeft de Argentijn enorm verrast. "Ik had natuurlijk wel wat wedstrijden in de UEFA Champions League gezien. Maar ik wist niet hoe het in de Eredivisie zou zijn. Dat zag ik niet vaak. Maar de manier waarop men hier voetbal beleeft, zowel bij thuis- als uitwedstrijden. Geweldig."

Volgens de Argentijn kan er in Nederland ook geen aanhang tippen aan die van Ajax. "Of bij een open training zoals voor de Klassieker.. Ik denk dat we gezegend zijn met deze fans. Ik denk dat we de beste fans van Nederland hebben." Rulli speelde eerder lange tijd voor het Spaanse Villarreal.