Spurs-aankoop van 60 miljoen sukkelt met mentale gezondheid: 'Ik moet hulp zoeken'

Mentale gezondheid breekt aankoop van 60 miljoen op bij Spurs: 'Moet hulp zoeken'

13 september 2023 om 14:53

Richarlison is sinds zijn overstap naar Tottenham Hotspur mentaal zo in de problemen geraakt, dat hij psychologische hulp gaat zoeken. De Braziliaanse spits komt maar niet tot scoren en werd in zijn laatste wedstrijd bij Brazilië ook vroeg gewisseld. Dat was de druppel om in huilen uit te barsten.

Na afloop van het duel met Bolivia van zaterdag brak Richarlison. "Ik ga terug naar Engeland en daar ga ik psychologische hulp zoeken. Ik moet een psycholoog hebben om aan mijn gedachten te werken. Dat ga ik doen. Sterker terugkomen en van waarde zijn voor de sterke reeks van Tottenham Hotspur. Deze week ga ik met iemand zitten en praten over mijn gedachten."

Vorig jaar zomer werd Richarlison voor 60 miljoen euro overgenomen van Everton als nieuwe spits van Tottenham Hotspur. Vorig seizoen deed de Braziliaan in 35 wedstrijden mee voor de Engelse club en scoorde hij slechts drie keer. In de Premier League wist Richarlison zelfs maar één keer het net te vinden. De 26-jarige aanvaller zit wel steevast bij de Braziliaanse ploeg, maar ook daar wordt hij tegenwoordig vaak gewisseld.

Ook persoonlijk bleek het een lastige tijd voor Richarlison. "Ik heb een heel turbulent half jaar achter de rug. Mensen die alleen maar oog hadden voor mijn geld, zijn bij me weggelopen. Nu komen er hopelijk betere periodes aan. Je wilt altijd alle dingen goed doen, maar dan toch komt het zo uit dat je juist dingen fout doet."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fabrizio Romano (@fabriziorom)