'Fijne man' Mislintat krijgt lof: 'Heb hem bericht gestuurd: Succes bij Ajax'

'Fijne man' Mislintat krijgt lof: 'Heb hem bericht gestuurd: Succes bij Ajax'

14 september 2023 om 13:47

Heracles Almelo-aanvaller Mohamed Sankoh is lovend over Sven Mislintat. De negentienjarige spits werkte bij VfB Stuttgart samen met de huidige technisch directeur van Ajax.

Sankoh, die vorig jaar op huurbasis uitkwam voor Vitesse en dit seizoen bij Heracles speelt, tekende in 2021 een vijfjarig contract bij Stuttgart. Mislintat schotelde de Nederlander, die geboren werd in Sierra Leone, de verbintenis voor. "Sven Mislintat had superveel vertrouwen in mij", laat Sankoh optekenen door Voetbal International. In augustus 2021 liep Sankoh een zware knieblessure op, toch kwam Mislintat met een mooie boodschap.

"Terwijl ik geblesseerd was, gaf hij me een contract voor vijf jaar. Dat was heel belangrijk voor mij", aldus Sankoh. "Ons contact was goed, ook tijdens mijn revalidatie. Zorg dat je goed herstelt, ik geef jou genoeg tijd, want we zien de potentie en hebben vertrouwen in jou, zei hij. Hij is een goede directeur en een fijne man. Toen hij wegging bij Stuttgart, heb ik hem nog een bericht gestuurd: Succes bij Ajax."

Door de blessure van Jizz Hornkamp - opgelopen na een botsing met Ajax-doelman Gerónimo Rulli - kwam Heracles op Deadline Day uit bij Sankoh. De aanvaller maakte tegen Excelsior (3-1) voor het eerst zijn opwachting en luisterde zijn debuut op met een goal.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: