Koeman bijt van zich af: 'Ik vind dat we hier soms een beetje doorslaan'

Koeman bijt van zich af: 'Ik vind dat we hier soms een beetje doorslaan'

14 september 2023 om 14:28

Ronald Koeman vindt dat Nederlandse media bij vlagen 'doorslaan'. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft de discussie over de systeemwissel meegekregen. 

Koeman verraste afgelopen interlandperiode, door van 4-3-3 af te stappen en terug te grijpen op het systeem met drie verdedigers en wingbacks, waarmee zijn voorganger Louis van Gaal aantrad op het WK in Qatar. "Winnen, daar gaat het om. Het systeem waarin dat gebeurt is niet zo belangrijk. De Hollandse School is zeker niet heilig, nee", laat Koeman optekenen door het Algemeen Dagblad.

De discussie heeft Koeman niet gestoord. "Nee hoor, helemaal niet. De media moeten ergens over schrijven, hè", zegt hij. "Al vind ik wel dat we in Nederland soms een beetje doorslaan. Ik heb in Spanje gewerkt, in Portugal. Nergens, maar ook nergens ter wereld wordt er zoveel gepraat over een bepaald systeem waarin gespeeld zou moeten worden. In die landen gaat het om het resultaat."

"Wat dat betreft doen we het met Oranje niet onaardig, denk ik", refereert Koeman aan de overwinningen op Griekenland (3-0) en Ierland (1-2). "We hebben dankzij die twee overwinningen een aardige stap gezet richting EK."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: