Jeugdspelers Real gearresteerd na delen seksueel getinte video 16-jarige

Jeugdspelers Real Madrid gearresteerd na delen seksueel getinte video minderjarige

14 september 2023 om 20:15

Drie jeugdspelers van Real Madrid zijn gearresteerd vanwege het delen van een seksueel getinte video van een minderjarige. Dat meldt El Confidencial op basis van politiebronnen. De rol van een vierde speler, die ook een verklaring aflegde, wordt nog onderzocht.

Volgens Spaanse media is het mogelijk pas het topje van de ijsberg. Het wordt niet uitgesloten dat meerdere spelers betrokken zijn, waaronder van het eerste elftal. De Guardia Civil meldde zich donderdagochtend op trainingscomplex Valdebas, waar de drie zijn gearresteerd.

De Koninklijke heeft middels een statement gereageerd. 'Real Madrid maakt bekend dat het heeft vernomen dat een Castilla-speler en drie Real Madrid C-spelers een verklaring hebben afgelegd bij de Guardia Civil in verband met een klacht over de vermeende verspreiding van een video in een privé-chat op WhatsApp. Wanneer de club gedetailleerde kennis van de feiten heeft, zal zij passende maatregelen nemen.'

De moeder van het zestienjarige slachtoffer deed op 6 september aangifte. Volgens de moeder had een van de verdachten een seksvideo van haar dochter opgenomen en deze vervolgens verspreid. De hoofdverdachte, uitkomend voor Real Madrid C, zou een relatie hebben gehad met het meisje.