Bruggink vertelt anekdote over uitduel met Hammarby: 'Hij schreeuwde en spuugde'

Bruggink deelt bizarre anekdote van Hammarby-uit: 'Hij bleef schreeuwen en spugen'

15 september 2023 om 07:52

Arnold Bruggink is nog altijd onder de indruk van de sfeer tijdens Hammarby IF - FC Twente in Zweden. De technisch directeur van de Tukkers stapte in de Zweedse stad een bijzonder vijandige sfeer binnen na de eerdere vechtpartijen in Nederland, maar hij kon er wel van genieten. Ook heeft Bruggink nog een smakelijke anekdote over die dag.

"Dat we daar gelijk hebben gespeeld en door zijn gegaan, vind ik echt bijzonder", vertelt Bruggink over de ontmoeting in Zweden tegen Voetbal International. "Zoiets heb ik zelden meegemaakt, die sfeer daar. Fenerbahçe uit was ook al mooi, want dat publiek zit er daar echt bovenop. Maar bij Hammarby was het een en al haat en agressie." Door een treffer van Sem Steijn ging Twente uiteindelijk door in de voorronde Conference League.

Bruggink vertelt nog een mooie anekdote over die dag in Zweden. "Wij hadden geluncht met mensen van Hammarby, daarna moesten we 25 meter lopen. Stond er meteen een supporter voor onze neus. Hij bleef maar razen tegen Jan Streuer, Rob Boudrie en mij. Schreeuwen, op de grond spugen."

Voor Bruggink een vervelend moment, maar gelukkig kreeg hij hulp. Kennedy Bakircioglu is nog altijd betrokken bij Hammarby en kon dus de helpende hand bieden. "Kennedy was ook bij die lunch geweest en liep net weg. Ik riep hem erbij. Kennedy is een held daar. Hij had meteen in de gaten wat er aan de hand was en sprong ertussen."