Klopp springt op de bres voor Gravenberch: 'Begrijp dat KNVB niet blij was'

Klopp springt op de bres voor Gravenberch: 'Begrijp dat KNVB niet blij was'

15 september 2023 om 13:56

Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft begrip voor de keuze van Ryan Gravenberch om zich niet te melden bij Jong Oranje. Tijdens de interlandperiode sprak Jong Oranje-bondscoach Michael Reiziger zijn teleurstelling in de middenvelder uit.

Op Deadline Day maakte Gravenberch de overstap van Bayern München naar Liverpool. Om zich volledig te kunnen focussen op zijn nieuwe club, meldde hij zich af voor de wedstrijden van Jong Oranje. "Ik begrijp dat de KNVB niet blij was", zegt Klopp vrijdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Wolverhampton Wanderers. Mogelijk debuteert Gravenberch zaterdagmiddag in het Molineux Stadium.

"Die jongen wil niets liever dan voetballen", vervolgt Klopp over Gravenberch. "Hij gebruikte de interlandbreak om zijn zaakjes te regelen. Normaal gesproken moet dat heel snel. Hij heeft getraind en alles op orde gekregen. We spelen vanaf nu elke drie dagen een wedstrijd, dus dat is een voordeel."

Liverpool moet het zaterdagmiddag wel stellen zonder Trent Alexander-Arnold, die met een hamstringblessure kampt. "Hij rent alweer, dus we hopen hem snel weer met de bal aan het werk te zien."