Bosz lyrisch: 'Het is vrij uniek, hij is in de kracht van zijn voetballeven'

Bosz lyrisch: 'Het is vrij uniek, hij is in de kracht van zijn voetballeven'

15 september 2023 om 16:10

De kans is groot dat Armel Bella-Kotchap en Hirving Lozano zaterdag in actie komen voor PSV. Trainer Peter Bosz laat in ieder geval vast los dat het tweetal geen hele wedstrijd kan spelen.

Op Deadline Day was de komst van Bella-Kotchap een grote verrassing. Tijdens de interlandperiode kon de van Southampton gehuurde verdediger wennen aan zijn nieuwe omgeving. "Ik heb Bella-Kotchap twee weken op het trainingsveld gezien. Ik heb het gevoel dat we de juiste hebben gehaald. Maar een wedstrijd is toch weer anders dan een training", zegt Bosz op het persmoment in aanloop naar de wedstrijd tegen NEC.

Bella Kotchap maakt in zijn eerste weken een goede indruk op Bosz. "Voetbalintelligentie staat bij mij bovenaan. Daarna komen de fysieke eigenschappen. We zullen hem nog beter moeten leren kennen om te zien of hij die voetbalintelligentie heeft. Aan de bal is het prima wat ik van hem gezien heb."

De terugkeer van Lozano maakt Bosz eveneens blij. "Ik denk dat hij nog steeds in de kracht van zijn voetballeven zit. Het is vrij uniek dat hij terugkeert. Hij heeft al bewezen te kunnen voetballen", zegt hij over de Mexicaan.