Steijn blij met 'ongelooflijk belangrijke speler': 'Zelfde geldt voor Bergwijn'

Steijn blij met 'ongelooflijk belangrijke speler': 'Zelfde geldt voor Bergwijn'

15 september - 17:00
95

Maurice Steijn kan over een nagenoeg fitte selectie beschikken in aanloop naar het Eredivisie-duel met FC Twente van zondag. De trainer is vooral blij met de terugkeer van Steven Berghuis, die de eerste drie competitiewedstrijden moest toekijken vanwege een schorsing.

"De hele groep is fit, we hebben geen blessures en geen schorsingen", zegt Steijn op de clubsite. De Amsterdammers moeten het alleen nog stellen zonder de langer afwezigen Gerónimo Rulli, Ahmetcan Kaplan en Remko Pasveer. 

In Enschede zijn steunpilaren Steven Bergwijn, die wat fysieke klachten had, en Berghuis dus ook van de partij. "Bergwijn is fit en Berghuis is gelukkig van zijn schorsing af", aldus Steijn, die blij is dat hij een beroep kan doen op de spelmaker. "Hem hebben we erg gemist. Hij is een ongelooflijk belangrijke speler: niet alleen aan de bal, maar ook zonder bal, en in de kleedkamer. Ik ben super blij dat hij er zondag bij is, en datzelfde geldt voor Bergwijn."

Steijn beseft dat Ajax voor een aantal examens staat. Na Twente wachten duels met Olympique Marseille en Feyenoord. "Het wordt een heel zware week, maar ik heb er veel zin in." Toch is hij nu vooral met het treffen van zondag bezig. "We kijken echt van wedstrijd tot wedstrijd. Die van zondag is de belangrijkste in mijn optiek, daarna wordt dat Olympique en vervolgens Feyenoord. We gaan geen mensen sparen, daarvoor zijn we niet in de positie. Elke wedstrijd starten we met de sterkste elf."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s