Medic heeft vertrouwen in Ajax: 'Misschien scoor ik een nóg mooiere goal'

Medic heeft vertrouwen in Ajax: 'Wij horen bij de beste clubs van Nederland'

15 september 2023 om 20:21

Jakov Medic heeft er alle vertrouwen in dat Ajax dit seizoen bij de beste clubs van Nederland hoort. De Kroaat is vooralsnog niet tevreden met het spel van de Amsterdamse club, zo geeft hij aan voor de camera van AjaxTV.

"Het seizoen is pas net begonnen en we hebben nog veel wedstrijden te gaan. Ik ben er zeker van dat we bij de beste clubs zullen horen. Misschien scoor ik een nog mooiere goal dan deze", aldus Medic, nadat hij de Lasse Schöne Trophy in ontvangst mocht nemen. Ofwel: de beker voor het mooiste doelpunt van de maand augustus dat hij maakte tegen Heracles Almelo.

Medic speelt sinds deze zomer voor Ajax en geeft aan onder de indruk te zijn van teamgenoot Steven Bergwijn. "Hij heeft individuele kwaliteiten en is een topspeler. Het is voor mij een genoegen om met hem te spelen en van zijn ervaring te leren." Medic vindt het nog altijd jammer dat Davy Klaassen is vertrokken bij Ajax voor een nieuw avontuur bij Internazionale, al begrijpt hij zijn keuze. "Het was erg fijn om met hem te spelen en ik vind het erg jammer dat hij niet meer bij ons is. Ik wens hem het allerbeste bij Inter."

Veel Ajax-spelers hadden vorige week interlandverplichtingen. Medic hoefde zich niet te melden bij Kroatië, waardoor hij kon genieten van een korte vakantie. "Het was leuk en erg bijzonder, want ik kon mijn verjaardag met familie in Kroatië vieren. Nu ben ik volledig opgeladen voor de komende, zware weken. Onder meer Marseille en Feyenoord komen eraan, dus we moeten ons goed voorbereiden. Het worden zware maanden."