Jans: 'Veel talent en kwaliteit bij Utrecht, alleen niet helemaal in balans'

Jans: 'Veel talent en kwaliteit bij Utrecht, alleen niet helemaal in balans'

15 september 2023 om 23:23

Ron Jans is met veel enthousiasme begonnen aan zijn nieuwe klus bij FC Utrecht, maar hij constateert wel dat de selectie niet helemaal in balans is. De ervaren oefenmeester ziet onder meer veel 'achten en tienen', maar mist een 'zes'.

Jans kijkt uit naar het treffen bij Heracles Almelo van zaterdagavond, vertelt hij voor de camera van Vandaag Inside. Hij ziet dat er genoeg potentie aanwezig is bij de Domstedelingen. "Het is deze week bevestigd: het is een selectie met heel veel jong talent en kwaliteit. Het is alleen niet helemaal in balans, maar er valt genoeg van te maken", stelt hij vast.

Jans weet dat er kritiek is op technisch directeur Jordy Zuidam en weet hoe het werkt. "Als het niet goed gaat is het logisch dat er kritiek komt. Soms schiet het weleens door." De ex-coach van FC Twente gaat vervolgens in op de balans in de selectie. "We hebben veel spelers die op tien of acht kunnen spelen, maar we hebben eigenlijk geen echte zes. Voorin lopen veel buitenspelers die naar binnen willen trekken, maar weinig spelers met diepte in hun spel."

Ook qua leeftijdsopbouw is de selectie volgens Jans niet helemaal uitgebalanceerd. "Er zijn veel ervaren spelers, en veel jonge jongens. Bart Ramselaar is zo'n beetje de enige speler uit de midden-groep."