Geïrriteerde Van Hanegem: '80 procent is voor Ajax'

Geïrriteerde Van Hanegem: '80 procent is voor Ajax, dat merk je gewoon'

16 september 2023 om 00:02

Willem van Hanegem vindt de teneur rond Ajax momenteel wel erg negatief. De Kromme is er nog niet van overtuigd dat Feyenoord volgende week aan het langste eind trekt in De Klassieker.

Terwijl Feyenoord de boel weer aardig op de rit lijkt te hebben, is het onrustig in de hoofdstad. "Iedereen loopt nu maar te schreeuwen dat Ajax helemaal niks is, maar dat is toch niet zo?", reageert Van Hanegem in de podcast Willem en Wessel van het Algemeen Dagblad. "Over een week moet Feyenoord ernaartoe en verwacht iedereen dat ze makkelijk gaan winnen. Maar dat is helemaal niet zo."

Van Hanegem denkt dat het kwartje snel de goede kant op kan vallen bij Ajax. "Ze moeten ook niet elke keer komen met dat gezanik en gezeur dat ze moeten wennen. Het is net of dat ze gekomen zijn en voor het eerst gaan voetballen. Maar het zijn allemaal aardige spelers." Dat Ajax onder meer tegen Ludogorets en Fortuna Sittard door de ondergrens zakte, heeft volgens De Kromme dan ook met vertrouwen te maken. 

Het Feyenoord-icoon windt zich wel op over het feit dat de media erg Ajax-gezind zijn. "Wat mij opvalt als ik naar een zender zit te kijken, dat daar van die gastjes zitten die kijken of er niet iets fout is bij Feyenoord. Je merkt dat gewoon en dat irriteert. Dan merk je dat het Ajax-gezind is. Dat is meestal bij journalisten. Tachtig procent is voor Ajax, denk ik."

"Afgelopen week zag ik ook weer iemand, die begint alleen maar over Feyenoord. Dat het niet zo is. Dan denk ik: Daar heb je weer zo’n huilebalk. Wij hebben toch ook niet zitten huilen toen Ajax geweldig speelde?", besluit Van Hanegem.