Steun voor Advocaat: 'Leek of hij twintig XTC-pillen op had, helemaal opgefokt'

Steun voor Advocaat: 'Leek of hij twintig XTC-pillen op had, helemaal opgefokt'

16 september - 10:28
43

Paul Bosvelt heeft teruggeblikt op zijn veelbesproken wissel tijdens het EK 2004. De toenmalig Oranje-international viel tegen Tsjechië in voor de uitblinkende Arjen Robben, waarna het Nederlands elftal met 2-3 verloor.

Een groot deel van Nederland viel over Dick Advocaat, tijdens het eindtoernooi bondscoach van Oranje, heen. "Op dat toernooi was Advocaat vanaf dag één de kop van jut. Rondom dat toernooi was alleen maar negativiteit, terwijl we uiteindelijk de halve finale haalden", vertelt Bosvelt in De Cor Potcast. "Ik zal niet zeggen dat ik een fantastische wissel was, maar die wedstrijd kantelde gewoon en dat was niet meer te houden. De fout was alleen dat hij Robben eruit haalde."

De nederlaag tegen Tsjechië was volgens Bosvelt voer voor de media. "Het was ook wachten op een moment dat ze hem (Advocaat, red.) helemaal konden lynchen", zegt hij. "En zo was het allemaal op de man af. Als Advocaat 's morgens de bus in kwam, alle kranten had gelezen en alles gehoord had van de perschef, dan leek het net alsof hij twintig XTC-pillen op had, want hij stuiterde door die bus. Die was helemaal opgefokt van alle shit die werd geschreven. En terecht, want het sloeg ook helemaal nergens op."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s