Willem II haalt grote naam uit België als opvolger van ontslagen Robbemond

Willem II haalt grote naam uit België als opvolger van ontslagen Robbemond

16 september 2023 om 13:11

Peter Maes is de nieuwe hoofdtrainer van Willem II. Dat maakt de club via de officiële kanalen bekend. De Belgische coach gaat niet gelijk aan de slag, want hij begint pas na de belangrijke uitwedstrijd van zondag tegen SC Cambuur.

Maes is in België een bekende trainer die al veel ploegen onder zijn hoede heeft gehad. Zijn laatste klus eindigde in 2021 toen hij door Beerschot op straat werd gezet. Daarvoor werkte hij bij onder andere KRC Genk en Lommel SK. Maes zit zondag nog niet op de bank tegen Cambuur, omdat hij maandag pas begint aan zijn periode in Tilburg. In Leeuwarden zal interim-trainer Peter van den Berg nog op de bank zitten.

Technisch directeur Martin van Geel is erg verheugd met de aanstelling van Maes. "Peter is een trainer die zijn sporen heeft verdiend in België. Het is een coach waarbij discipline, fitheid en winnaarsmentaliteit hoog in het vaandel staan. Daarnaast is het een zeer ervaren trainer die succes heeft gekend in zowel de tweede als de eerste divisie van België. Zijn visie en zijn manier van voetballen sluiten naadloos aan bij die van de club."

Maes proefde ook enthousiasme bij zichzelf na de eerste gesprekken in Tilburg. "Na de gesprekken met Martin van Geel bleek er een goede klik te zijn tussen mij als hoofdtrainer en de club. Samen met de huidige stafleden kijk ik ernaar uit om vanaf maandag aan de slag te gaan." Maes is de opvolger van Reinier Robbemond, de coach die na het verlies in de derby tegen NAC Breda op straat werd gezet.