'Als Ajax kampioen wordt, mogen Steijn en Mislintat er vijf jaar bij krijgen'

'Als Ajax kampioen wordt, mogen Steijn en Mislintat er vijf jaar bij krijgen'

16 september - 14:44
136

Aad de Mos ziet Ajax niet als titelkandidaat in dit Eredivisie-seizoen. De voormalig trainer constateert dat de Amsterdammers kampen met een 'hele ongezonde situatie'.

In gesprek met Voetbal International laat De Mos zijn licht schijnen over het huidige beleid bij Ajax. "Dit is een hele ongezonde situatie. Als je zoveel spelers weg laat gaan, moet je toch je selectie weer aanvullen. Normaal gesproken koop je spelers die het geheel sterker maken, maar dit zijn allemaal nieuwe spelers die allemaal iets anders gewend zijn", zegt hij. "Nu is iedereen vreemdeling. Voor een trainer is dat een hele vervelende situatie. Steijn ziet zelf ook dat het allemaal nog niet geweldig is."

"Velen zullen door de mand vallen. Misschien zijn er spelers die het meteen goed doen, maar alsnog is er geen team", aldus De Mos. "Josip Sutalo, Jorrel Hato en Jay Gorter zijn voor mij geen probleem, maar ik heb wel vraagtekens over de backposities en de verhoudingen op het middenveld", wijst hij naar Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen, die in zijn eigen dezelfde types zijn. 

Ajax wordt geen kampioen, stelt De Mos. "Nee, Ajax schrijf ik af. Het gaat tussen PSV en Feyenoord. Ik geloof niet meer in Ajax, op basis van wat ik tot nu toe heb gezien. En als ze wel kampioen worden, mogen Mislintat en Steijn er van mij vijf jaar bij krijgen. De wedstrijd tegen FC Twente wordt heel belangrijk met welk gevoel je een week later thuis tegen Feyenoord speelt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s