Bosz heeft weinig trek in vragen over PSV-aanwinst: 'Ik hou er niet zo van'

Bosz heeft weinig trek in vragen over PSV-aanwinst: 'Ik hou er niet zo van'

16 september 2023 om 20:04

Peter Bosz gooit Armel Bella-Kotchap direct voor de leeuwen bij PSV, maar de trainer houdt zich bewust op de vlakte over de Deadline Day-aanwinst. Bosz legt ook uit waarom hij voor André Ramalho kiest naast de Duitser, in plaats van Olivier Boscagli.

PSV speelt zaterdagavond tegen NEC. Bella-Kotchap debuteert direct in de basis, waardoor Bosz bij ESPN vragen over hem krijgt. "Ik heb ook gezien dat hij groot en snel is, dat zien we allemaal. Ik hou er niet zo van om al meteen een waardeoordeel over mensen te hebben", is de trainer van PSV duidelijk.

"Laten we nou eerst eens aan de slag gaan, kijken hoe hij het doet en waar hij zich moet verbeteren. Dat zal ongetwijfeld ook het geval zijn. We moeten die jongen ook de tijd geven om zich aan te passen, hoewel we weinig tijd hebben."

Vervolgens vertelt Bosz waarom Ramalho naast Bella-Kotchap begint in het centrum. "Boscagli is ziek geweest en die wilde ik nog niet laten starten. Ik ga er niet van uit dat Bella-Kotchap een hele wedstrijd kan spelen, maar goed, je weet het nooit. Hij heeft het op de training ook fysiek behoorlijk goed gedaan. Maar ik ga ervan uit dat negentig minuten te veel is in zo'n eerste wedstrijd."