'Geschrokken van Mannsverk, Mikautadze viel slecht in, Akpom heeft geen idee'

'Geschrokken van Mannsverk, Mikautadze viel slecht in, Akpom heeft geen idee'

18 september - 08:26
118

Marciano Vink en Karim El Ahmadi plaatsen serieuze vraagtekens bij de transferkeuzes van Ajax. Onder meer Sivert Mannsverk, Georges Mikautadze en Chuba Akpom konden geen potten breken tijdens de harde Eredivisie-nederlaag tegen FC Twente (3-1).

El Ahmadi gaf al aan geschrokken te zijn van Josip Sutalo, maar de Kroaat was niet de enige die door het ijs zakte in Enschede. "Ik heb bij sommige spelers ook wel het idee dat het gewoon kwaliteit is", vertelt de oud-speler van Feyenoord en Twente bij ESPN. "Ik ben in de eerste helft geschrokken van Mannsverk en Mikautadze viel heel slecht in."

"Akpom, ik weet niet wat de bedoeling was van rechts naar binnen... ", vervolgt El Ahmadi. "Ik heb het gevoel dat hij het Ajax-spelletje totaal niet kent of weet hoe je tussen de linies moet spelen. Ik zag hem zoeken op de nummer 10-positie, volgens mij wist hij niet eens wat hij moest doen."

Ook Vink constateert een gebrek aan kwaliteit. Hij denkt niet dat een systeemwissel de oplossing is. "Dit Ajax is niet zo goed als dat ze denken. Het systeem veranderen is in Amsterdam best moeilijk, maar je kunt wel nuances aanbrengen. Bijvoorbeeld dat het centrale duo dichter bij elkaar moet staan. Je hebt nu twee middenvelders ervoor die in mijn ogen nog niet goed genoeg zijn of in ieder geval niets extra's brengen", doelt hij op Mannsverk en Benjamin Tahirovic. "Zorg dat je het achterin compact maakt, dan hoef je niet een heel ander systeem te gaan spelen. Dit was gewoon te open, te naïef. Als je zo begint en je komt binnen no time 2-0 achter, wat kom je hier dan doen?"

Vink plaatst net als El Ahmadi bedenkingen bij de aankopen van Sven Mislintat. "Het nog te vroeg om ze alle twaalf af te serveren, maar ik vraag me bij een aantal spelers wel af of het nog goedkomt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s