De Boer wijst dissonant bij Ajax aan: 'Leek alsof hij op schaatsen speelde'

De Boer wijst dissonant bij Ajax aan: 'Leek alsof hij op schaatsen speelde'

18 september - 09:36
73

Ronald de Boer was totaal niet onder de indruk van Ajax tegen FC Twente. Volgens de analist en oud-jeugdtrainer van de Amsterdammers is de communicatie en het typische spel van de club nog niet op orde. Tegen Twente zag De Boer er één speler negatief uitspringen. 

"De manier van spelen zoals Ajax gewend is, het vooruit verdedigen en durven initiatief te nemen, maar iedereen liep achteruit", analyseert De Boer bij Ziggo Sport. "Hele slechte communicatie en dat verander je niet binnen één week. Iedereen moet daar Engels spreken. Afgelopen donderdag zag de training er best goed uit. Als je dan getest wordt, dan zie je dat het niveau nog niet goed genoeg is. Of dat nog omhoog gaat dat weet ik niet, maar bij Ajax heb je daar geen tijd voor."

De Boer zag in de verdediging één speler die een negatieve hoofdrol opeiste. "Die Josip Sutalo. In het Kroatische elftal ziet het er heel goed uit, daarvoor speelde hij best wel een puike partij tegen Fortuna Sittard. Maar als je hem nu zag, leek wel alsof hij op schaatsen speelde. Hij was verantwoordelijk voor die eerste goal en stapte niet goed in. Maar die jongen kan natuurlijk wel voetballen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s