'Vlap was de grote man, Sem Steijn helpt vader misschien wel een handje'

'Vlap was de grote man, Sem Steijn helpt vader misschien wel een handje'

18 september - 12:38
65

Waar Ajax uitermate zwak voor de dag kwam in Enschede, heeft FC Twente de nodige indruk gemaakt. Vooral Michel Vlap en Sem Steijn ontvangen de complimenten na de 3-1 zege op de Amsterdammers.

Volgens Van Hooijdonk werd Ajax volledig overklast. "Ik heb genoten van Twente, er zit zoveel voetbal in de ploeg. Iedereen die je vergeet doe je te kort. Maar Vlap was de grote man van de wedstrijd, vond ik. Het was 45 minuten absoluut gallery play van Twente. Ajax werd van het kastje naar de muur getikt", zegt de oud-spits bij Studio Voetbal.

Arno Vermeulen is niet verrast dat de ploeg van Joseph Oosting het zo goed doet. "De basis van het elftal staat, ze hebben een goede trainer gehaald. Vorig jaar hadden ze inderdaad heel goede flanken met Cerny en Misidjan. Maar toen had Vlap alle pech van de wereld, dat kon gewoon niet. Zijn schoten gingen tegen de paal en de lat, of tegen een kont aan, het hele jaar door…", aldus de commentator. "Het blijft een goede voetballer en nu komt het er wat meer uit in een wat andere rol."

In De Telegraaf prijst rapporteur Henny Meijer ook Steijn. "Sem Steijn heeft zijn vader natuurlijk flink laten zweten en dat niet alleen. Waar hij normaal met trots in de ogen zit, zal hij nu ook pijn aan de ogen hebben gekregen. Of misschien heeft hij zijn vader ook wel een handje geholpen. Hij liet zien wat er allemaal mankeert aan Ajax. Hij was continu aanspeelbaar en zag én vond met zijn passing de goede oplossingen in de ruimtes die werden gelaten. En dan ook nog scoren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s