Bevestiging uit Amsterdam: Ajax doet onderzoek naar Mislintat-transfer

Bevestiging uit Amsterdam: Ajax doet onderzoek naar Mislintat-transfer

20-09-2023 08:58 Laatste update: 09:08
254

Ajax heeft woensdagochtend middels een persbericht laten weten niet op de hoogte te zijn geweest van het aandeelhouderschap dat AKA Global GmbH in Matchmetrics, het bedrijf van mede-oprichter Sven Mislintat, heeft. De Amsterdamse club bevestigt daarnaast dat Mislintat verklaard heeft zijn volledige medewerking te verlenen aan het lopende onderzoek inzake de transfer van Borna Sosa. 

Ajax laat weten voor de aanstelling van Mislintat door de Duitser zelf te zijn geïnformeerd over zijn aandeelhouderschap in Matchmetrics GmbH, een scoutingsysteem dat Mislintat bezit en gebruikt voor het in kaart brengen van eventuele aanwinsten. 'Hierover zijn destijds contractuele afspraken gemaakt tussen de club en Mislintat.'

'De clubleiding kreeg vragen over een aandeelhouderschap dat AKA Global GmbH, een adviesbureau voor professionele sporters, in Matchmetrics zou hebben verkregen. Ajax was hiervan niet op de hoogte', vervolgt het statement, dat te lezen is op de clubsite van de Amsterdammers. 'Aangezien deze zomer een door Ajax aangetrokken speler is bijgestaan door AKA Global, is de club dit nader aan het bekijken en wordt daarbij geassisteerd door externe adviseurs.' In het statement is de naam van de speler in kwestie niet te lezen, maar het gaat om linksback Borna Sosa, die op de valreep overkwam van VfB Stuttgart, de oude club van Mislintat. 

'Ook zal een onafhankelijk extern onderzoek worden uitgevoerd door een forensisch accountant. Sven Mislintat heeft verklaard volledige medewerking te verlenen, waaronder het delen van alle relevante documentatie', aldus Ajax, dat nog geen uitspraken doet over eventuele consequenties voor de Duitse voetbaldirecteur.