Eringa maakt bekend: Ajax onderzoekt meerdere transfers van Mislintat

Eringa maakt bekend: Ajax onderzoekt meerdere transfers van Mislintat

21-09-2023 09:40 Laatste update: 10:17
360

Ajax gaat niet alleen de transfer van Borna Sosa onderzoeken. De Amsterdammers laten een extern bureau meerdere transfers die technisch directeur Sven Mislintat heeft afgehandeld onderzoeken, weet het Algemeen Dagblad.

Pier Eringa, de voorzitter van de raad van commissarissen, heeft dit woensdagavond tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergadering kenbaar gemaakt. Tot op dat moment was duidelijk dat Ajax alleen de transfer van Sosa zou onderzoeken. De Kroaat wisselde vlak voor zijn transfer van zaakwaarnemersbureau. AKA Global, waar Sosa nu bij aangesloten zit, heeft aandelen in Mislintats bedrijf Matchmetrics GmbH.

Het is nog onduidelijk welke transfers er nog meer worden onderzocht. Eveneens is nog onbekend welk bureau de onderzoeken gaat doen, Ajax is momenteel met twee bureaus in gesprek. Het onderzoek gaat 'enkele weken en mogelijk meer dan een maand' in beslag nemen. Op verzoek van de rvc blijft Mislintat tot die tijd zoveel mogelijk uit beeld.

Ajax moet als beursgenoteerd bedrijf voldoen aan strenge regels rondom transparantie. Daarnaast mag er geen sprake zijn van belangenverstrengeling. Dit wordt mede onderzocht bij diverse transfers waarin Mislintat gehandeld heeft.