Been kraakt beleid bij Ajax: 'Eigenlijk kun je De Toekomst wel opdoeken'

Been kraakt beleid bij Ajax: 'Eigenlijk kun je De Toekomst wel opdoeken'

21-09-2023 10:54 Laatste update: 11:01
110

In het ESPN-programma Voetbalpraat wordt vooruitgeblikt op de Europa League-wedstrijden Ajax-Olympique Marseille en Zrinjski Mostar-AZ. Mario Been laat zijn licht schijnen op het verschil tussen beide Nederlandse clubs.

AZ kent een uitstekende competitiestart, met twaalf punten uit vier wedstrijden in de Eredivisie. Het contrast met Ajax, waar sportieve en bestuurlijke onrust heerst, is dan ook groot. Been legt het beleid van AZ naast dat van Ajax, en stelt dat dat van de Alkmaarders hem beter bevalt, zeker op het gebied van de jeugdopleiding: "Eigenlijk kun je De Toekomst wel opdoeken, want een jongen als Silvano Vos komt op de manier hoe het nu gaat eigenlijk nooit in aanmerking voor Ajax 1", stelt de voormalig trainer van onder meer Feyenoord en KRC Genk.

Marciano Vink is van mening dat AZ op financieel gebied gewaagder had kunnen handelen, om zich echt te mengen in een titelstrijd: "Ze hebben nu een wereldstart en een oké ploeg, maar als je uiteindelijk iedere keer afhaakt, zou ik aan de voorkant van een seizoen misschien wat meer risico nemen. Er zijn nu twee directe Champions League-tickets te verdelen. Als er nu iets met Pavlidis zou gebeuren, wat dan?"