Houding Vos rond rode kaart volledig afgebrand: 'Vroeger kreeg je tik in je nek'

Houding Vos rond rode kaart volledig afgebrand: 'Vroeger kreeg je tik in je nek'

22-09-2023 19:53
143

Anco Jansen en Kees Luijckx hebben totaal geen begrip voor het gedrag van Silvano Vos rond zijn rode kaart. De twee oud-profs vertellen dat ze zoiets vroeger niet hoefden te proberen, want dan werden ze door de oudere spelers flink aangepakt.

De achttienjarige Vos viel in de rust in voor Ajax tijdens het duel met Olympique Marseille donderdag. De middenvelder pakte in de slotfase zijn tweede gele kaart en liep toen klappend van het veld. Het Ajax-publiek gaf hem een groot applaus terug, omdat Vos tot dan toe goed inviel. Luijckx zou hier wel iets van hebben gezegd. "Als je dit vroeger deed, kreeg je dat echt te horen van een paar oudere gasten", vertelt de oud-speler van onder andere NAC bij ESPN.

Wedden

Meer odds

Ook oud-middenvelder Anco Jansen vond het moment op zijn zachtst gezegd opvallend. "Dit hoefde je vroeger niet te flikken hoor als je je debuut maakte. Als je rood pakt in de Europa League en dan zo weglopen. Vroeger had je dan wel van een paar spelers een tik in je nek gekregen in de kleedkamer. Hij vond dat hij zelf klaar was om te spelen en hij zag dat het publiek dat ook vond. Het leek wel alsof hij dat ook wilde laten zien aan de leiding."