'Als je je in de materie verdiept, dan heeft Ajax absurd hoge bedragen uitgegeven'

'Als je je in de materie verdiept, dan heeft Ajax absurd hoge bedragen uitgegeven'

22-09-2023 21:12 Laatste update: 21:43
92

Hans Nijland ziet op dit moment één grote puinzooi bij Ajax. De oud-directeur van FC Groningen vertelt in #DoneDeal van VoetbalPrimeur dat de Amsterdammers flink zijn afgetreden sinds de bestuurders uit de gloriejaren weg zijn en hij ziet ook dat er absurd hoge prijzen voor spelers worden neergeteld.

"Ik volg Ajax met grote interesse, maar nu ook met afschuw", vertelt Nijland, die 23 jaar algemeen directeur was van FC Groningen. "Het is eigenlijk ongelofelijk wat zich daar nu afspeelt. Vroeger had Ajax een groot voordeel op de concurrentie met Edwin van der Sar, Marc Overmars, Erik ten Hag en Henk Veldmate. Deze mensen zijn van het toneel verdwenen en nu kun je niet anders concluderen dat het een puinzooi is."

Wedden

Meer odds

Ook de werkwijze van Mislintat is volgens Nijland niet passend bij Ajax. "Je stelt een technisch directeur aan, iemand die de club niet kent en de competitie ook niet kent. Die geef je je portemonnee mee en er zijn spelers gehaald die veelal op het tweede niveau zijn uitgekomen. Als je je een beetje in de materie verdiept, dan zie je dat de bedragen die voor die jongens zijn uitgegeven wel aan de absurd hoge kant zijn."

Louis van Gaal werd genoemd als mogelijke redder in nood, maar dat moet Nijland ook maar afwachten. "In welke rol zouden ze Van Gaal dan zien? Is dat als directeur of als coach? Want ik vind dat je Maurice Steijn zeker nog de kans moet geven. Alex Kroes heb je ook net aangesteld, dat is een hele intelligente en pientere kerel. Die kent het klappen van de zweep. Kroes is een op en top voetbalman. Die man heeft een enorm netwerk en daar kan Ajax zijn voordeel mee doen."

Mogelijke opvolgers Mislintat en Van Gaal als Ajax-redder? Bekijk #DoneDeal hieronder of luister via Spotify: