Roda blijft door zesde overwinning koploper, Emmen drukt NAC verder in problemen

Roda blijft door zesde overwinning koploper, Emmen drukt NAC verder in problemen

22-09-2023 21:56
128

Roda JC heeft de geweldige start van de Keuken Kampioen Divisie een gevolg kunnen geven. Door een overwinning op FC Den Bosch vrijdagavond is de koppositie van de Limburgers nu nog steviger. Daaronder speelden achtervolger VVV Venlo gelijk en verloor SC Cambuur.

Roda JC - FC Den Bosch: 4-1
De manschappen van trainer Bas Sibum kennen een geweldige start van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg wist vijf van de eerste zes competitieduels te winnen en ging in eigen stadion op jacht naar zes uit zeven. Dat lukte tegen FC Den Bosch uiteindelijk nog op overtuigende wijze. Maximilian Schmid was de verlosser met zijn doelpunt vlak voor rust. Na de onderbreking kreeg Den Bosch-speler Jaron Vicario nog rood. Mede daarom wist Roda nog te scoren via Enrique Zauner, Lennerd Daneels en Metehan Güçlü, Matisse Didden scoorde ook maar dan in eigen doel. De Limburgers blijven door de overwinning dus koploper.

Wedden

Meer odds

NAC - FC Emmen: 1-3
In het Rat Verlegh Stadion in Breda ging NAC op jacht naar de eerste thuisoverwinning zonder ontslagen trainer Peter Hyballa. De start was goed met een vroege eigen goal van Jeff Hardeveld, hij werkte als FC Emmen-speler de bal in zijn eigen doel. Echter werd dat doelpunt snel weggepoetst door Jari Vlak. Joey Konings en Rui Mendes beslisten in de slotfase de wedstrijd en smeerden NAC daarmee de vierde verliespartij van dit seizoen aan.

Jong PSV - VVV Venlo: 0-0
VVV Venlo leek voor aanvang van deze speelronde de voornaamste uitdager van koploper Roda JC. Met een verlies van de provinciegenoot en de winst door de ploeg van Rick Kruys, werden de Venlonaren de nieuwe koploper. Dat lukte echter niet tegen een stug beloftenelftal van PSV. Op De Herdgang bleef het 0-0, maar blijft VVV dus wel de nummer twee in de KKD.

Overige uitslagen:
Jong FC Utrecht - SC Cambuur: 3-2
ADO Den Haag - Telstar: 1-1
FC Dordrecht - Jong AZ: 0-0
Helmond Sport - FC Groningen: Later begonnen en gestaakt bij 0-1 stand.
Willem II - TOP Oss: uitgesteld door regenval. Wedstrijd wordt op 3 oktober gespeeld.