Barcelona maakt via Lewandowski en Cancelo bizarre comeback tegen Celta compleet

Barcelona maakt via Lewandowski en Cancelo bizarre comeback tegen Celta compleet

23-09-2023 20:32 Laatste update: 21:00
22

FC Barcelona heeft zich zaterdagavond in eigen huis op zeer indrukwekkende wijze teruggeknokt tegen Celta de Vigo. De Catalanen stonden na 80 minuten spelen nog met 0-2 achter, maar wisten dankzij voornamelijk Robert Lewandowski toch nog te winnen. Een smet op de knappe comeback is er wel, Frenkie de Jong raakte in de eerste helft geblesseerd. 

De Jong begon in de basis, maar raakte na ongeveer een halfuur spelen geblesseerd aan zijn enkel, waarna hij werd gewisseld. Even daarvoor was Barcelona op achterstand gekomen dankzij een treffer van voormalig FC Groningen-spits Jörgen Strand Larsen. 

Vervolgens stond het héél lang 0-1. De thuisclub, midweeks in de Champions League nog veel te sterk voor het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel, wist maar niet op gelijke hoogte te komen. Toen Celta in de 76e minuut op 0-2 kwam, leek het over en uit. Ook dat doelpunt kwam van een voormalig Eredivisie-spits: Anastasios Douvikas (ex-FC Utrecht). 

Niets bleek echter minder waar. Lewandowski zette in de 81e minuut de jacht naar een remontada in. Die kwam er ook. In het laatste kwartief bombardeerde Barcelona het doel van Celta. Dat resulteerde in de 85e minuut in de gelijkmaker, waarna João Cancelo in de 89e minuut het feestje voor de ploeg van trainer Xavi compleet maakte. Door de zege gaat Barcelona voorlopig aan kop in La Liga, al heeft het Girona van Daley Blind evenveel punten.