Spaanse media Frenkie

Blessure De Jong 'belangrijk verlies' voor Barça: 'Een van de sterkste spelers'

24 september 2023 om 09:52
Laatste update: 24 september 2023 om 09:54

De Spaanse media zijn eensgezind: FC Barcelona gaat Frenkie de Jong behoorlijk missen. De Nederlander raakte zaterdagavond tegen Celta de Vigo (3-2 winst) geblesseerd aan zijn enkel. De verwachting is dat hij er tot november uit ligt. 

Barcelona knokte zich tegen Celta knap terug van een 0-2 achterstand, maar na afloop ging het toch vooral over de blessure van De Jong, die de strijd na ruim een halfuur moest staken. 'De blessure van Frenkie de Jong was het slechtste nieuws van Barça's comeback tegen Celta', tekent SPORT op. Het Spaanse medium wijdt een apart artikel aan wat trainer Xavi nu moet doen. 'De Nederlander zou tot november out kunnen zijn, een tegenslag waardoor Xavi zonder een van de sterkste spelers van het team komt te zitten.'

'Zonder De Jong verliest Barça niet alleen een speler die met zijn drive lijnen kan doorbreken, maar ook een middenvelder met veel verdedigend werk', zo is te lezen. Ook AS stelt dat het gemis voor Xavi en co. zeer groot gaat zijn. 'Een belangrijk verlies voor Xavi, die in De Jong zijn eerste spelmaker heeft voordat de bal de meest geavanceerde gebieden bereikt.' De Jong mist waarschijnlijk volgens SPORT de komende zeven wedstrijden, waaronder El Clasico op 28 oktober. 

De kans lijkt ook zeer groot dat de Oranje-international de eerstvolgende interlandperiode aan zich voorbij moet laten gaan. Dat is grote teleurstelling voor Ronald Koeman, die hem als een van zijn dragende krachten beschouwt.