Boulahrouz pakt Ajax-aankopen aan: 'Mag je verwachten van Sutalo'

Taalprobleem bij Ajax: 'Mag je toch verwachten van Kroatisch international'

24 september 2023 om 13:57

Khalid Boulahrouz vindt het opvallend dat de aanwinsten van Ajax nauwelijks Engels spreken. De voormalig verdediger van Oranje vindt dat daar ook een verantwoordelijkheid ligt voor spelers als Josip Sutalo en Georges Mikautadze zelf.

Ajax geeft zeeën aan ruimte weg in de omschakeling, mede door een gebrekkige communicatie. Sutalo moet leiding geven aan de achterhoede, maar spreekt amper Engels. "Je mag toch wel verwachten van een Kroatisch international dat hij een paar woordjes Engels spreekt. Zeker gezien de tijd waarin we nu leven. Via Netflix en YouTube leren kinderen van zeven tegenwoordig al een woordje Engels", uit Boulahrouz zijn verbazing bij de NOS.

Zelf speelde De Kannibaal bij buitenlandse clubs als Hamburger SV, Chelsea en Sevilla. "Het eerste wat ik dan deed was een lijst laten maken met daarop de belangrijkste voetbaltermen in die taal. Bij Sevilla sprak lang niet iedereen Engels. Daar hadden ze een lijst met zo'n dertig Spaanse woorden voor nieuwe spelers. Tijdens een wedstrijd moet je in een split second kunnen communiceren."

De 35-voudig international denkt dat het ook lastig is voor Maurice Steijn om zijn ideeën over te brengen. Toch wijt hij de problemen bij Ajax niet alleen aan taalproblemen. "Op belangrijke momenten wordt er in en rondom het eigen zestienmetergebied niet verdedigd. Dat heeft niets met communicatie te maken. Er wordt op één of twee meter gedekt en er mag vrij op doel worden geschoten, zonder dat er wordt ingegrepen."

"De enige die een goed niveau haalt is Jorrel Hato. Hij moet al op jonge leeftijd de kar trekken, omdat de rest niet thuis geeft. Complimenten hoe hij dat invult", besluit Boulahrouz.