Slot weet dat Feyenoord favoriet is: 'Dat zijn we niet gewend in Arena'

Slot op zijn hoede voor Ajax: 'Toen ging Arena er serieus achter staan'

24 september 2023 om 14:10

Arne Slot is beducht voor een felle start van Ajax en noemt De Klassieker nu al 'do or die'. De trainer van Feyenoord weet immers ook dat PSV voorlopig foutloos door de Eredivisie raast.

"In een Klassieker is het altijd do or die, maar de ranglijst is er ook nog eens. Ja, het is voor beide ploegen erg belangrijk om een goed resultaat te halen", reageert Slot voor de camera van ESPN. Hij weet dat Feyenoord als de grote favoriet wordt gezien. "Dat zijn we niet gewend als we naar de Arena gaan, dat is duidelijk. Maar wat is de waarde van een favorietenrol? We waren tegen Fortuna en Sparta ook favoriet. Om uiteenlopende redenen wisten we daar ook niet te winnen. De aanleiding dat we favoriet zijn is dat we vorig jaar kampioen zijn geworden en we aan de bal vrij goed spelen. Maar dat moet je vandaag weer laten zien."

Slot verwacht dat Ajax voor eigen publiek fel zal beginnen. "Ik verwacht dat ze in het begin agressief en fanatiek zullen zijn. Wellicht zullen ze ook hoog druk zetten. Zeker in het begin, omdat ze thuis spelen. Vorig jaar ging de Arena er serieus achter staan, dat leidde ertoe dat ze fanatiek druk gingen zetten. Dat is vaak het eerste kwartier. Daarna settelt het zich een beetje. Dan heeft de ploeg die het best kan voetballen over het algemeen de bal. Ik hoop dat wij dat zijn."

De Rotterdammers moeten het zondag zonder Luka Ivanusec stellen. "Het is niet heel erg, maar als je door je enkel gaat ben je er even uit. Het is een verrekking. We hebben stiemen een klein beetje hoop dat hij voor de interlandperiode nog inzetbaar is", aldus Slot.