Bijzonder: Klassieker ligt lang stil door bekertjesgooier

Update: De Klassieker na staking van een kwartier weer hervat

24 september 2023 om 15:27
Laatste update: 24 september 2023 om 15:27

Een bijzonder moment: De Klassieker lag na de 2-0 van Santiago Gimenez een flinke tijd stil, omdat er een bekertjesgooier gevonden moet worden. Dat ging de stewards duidelijk niet eenvoudig af, maar uiteindelijk werd de man in de kraag gevat.

Ajax kende een dramatische start voor eigen publiek. Met name Anton Gaaei zag er niet goed uit, waardoor Feyenoord via Santiago Gimenez op en 0-2 voorsprong kwam. Dat tot frustratie van het Amsterdamse publiek. Eén fan gooide een bekertje op het veld na de tweede treffer van de Mexicaan. Serdar Gözübüyük legde het duel meteen stil en maande dat de dader eerst gevonden moest worden.

Dat bleek gemakkelijker gezegd dan gedaan. Uiteindelijk wisten de stewards de fan na ongeveer tien minuten te vinden en uit het stadion te verwijderen. Met invaller Devyne Rensch voor de ongelukkige Gaaei moet Ajax in de achtervolging.

Update: Kort voor rust gaat het weer mis in De Klassieker. Ajax-fans gooien een fakkel op het veld, waardoor Gözübüyük de teams naar de catacomben dirigeert. De clash tussen de aartsrivalen is voorlopig gestaakt.

De Amsterdammers kijken in eigen huis tegen een 0-3 achterstand aan. Na een onderbreking van een kwartier werd de clash hervat.