Vrees voor definitieve staking:

Ajax-fans uiten onvrede: 'Consequentie van het gevoerde beleid'

24 september 2023 om 15:29
Laatste update: 24 september 2023 om 15:37

Kenneth Perez en Mario Been balen dat De Klassieker gestaakt moest worden. Bij ESPN houden ze hun hart vast voor het vervolg van de wedstrijd.

"Het was kantjeboord met het gooien van het bekertje. Daar was het gelukkig niet nodig", begint Perez, waarna Jan Joost van Gangelen uitleg geeft. "De regel is daar. Als je meteen degene die het gedaan heeft er uitvist, dan levert het geen staking op." De Deen haakt in: "Een bekertje is natuurlijk een ander verhaal dan vuurwerk. Dit is expres om de boel te treiteren, omdat je net tegen je verlies en ondergang kan. Dan gaan de emoties opspelen."

Mario Been proeft de onvrede onder de Ajax-fans. "Het is een motie van wantrouwen naar alles. Je hoort ook: het bestuur, de raad van commissarissen moeten oprotten. Naar Mislintat. Het zijn factoren. Dan sta je ook nog eens tegen je aartsrivaal met 0-3 achter. Dan hoort dit niet, maar het gebeurt wel." Perez: "Maar dit moeten we niet normaal vinden. Het is gewoon dom. Soms moet je het accepteren, je zit in een heel slechte fase."

Van Gangelen vraagt zich af of het in het restant wel goed blijft gaan. Als het weer misgaat, dan zou Ajax - Feyenoord zomaar op een dinsdagavond zonder publiek kunnen worden uitgespeeld. "Dat zou Klassieker onwaardig zijn", stelt Been. "Vorig jaar is er ook wat in De Kuip gebeurd bij de bekerwedstrijd, maar dit hoort gewoon niet. Dit heeft niet alleen met de wedstrijd te maken, dit is een teleurstelling van alles. Ze zijn het niet gewend om hier met 0-3 achter te staan. Alleen is dat op dit moment de consequentie van het beleid dat gevoerd is."

Na een onderbreking van een kwartier hervatten Ajax en Feyenoord De Klassieker. De Rotterdammers leiden met 0-3.