De Klassieker definitief gestaakt: Ajax - Feyenoord niet meer hervat

De Klassieker definitief gestaakt: Ajax - Feyenoord wordt niet meer hervat

24 september 2023 om 16:20
Laatste update: 24 september 2023 om 16:20

De Klassieker wordt definitief gestaakt. Ajax-fans gooiden na 55 minuten opnieuw fakkels op het veld, waardoor scheidsrechter Serdar Gözübüyük de spelers weer naar de kleedkamers stuurt. Het duel tussen de aartsrivalen wordt niet meer hervat.

Kort voor rust ging het ook al mis in de Johan Cruijff Arena. Normaal gesproken betekent een tweede incident dat de wedstrijd definitief wordt gestaakt. Met het oog op de veiligheid had de burgemeester echter kunnen besluiten dat het duel wél moest worden uitgespeeld. Zover komt het niet, meldt Hans Kraay van ESPN. Ajax en Feyenoord zullen het duel zondag niet meer uitspelen.

Eerder lag het spel al even stil omdat er een drinkbeker op het veld lag. Feyenoord is zondag genadeloos voor de ploeg van Maurice Steijn en leidt met 0-3. Veel supporters verlieten het stadion al nadat Gözübüyük de spelers voor de tweede keer naar de catacomben dirigeerde, ook waren er enkele huilende kinderen te zien. Het duel zal vermoedelijk in de komende dagen worden uitgespeeld, maar dan wel zonder publiek.