Steijn reageert op Mislintat-gerucht: 'Misschie spreken we elkaar deze week, Hans'

Steijn reageert op Mislintat-gerucht: 'Misschien spreken we deze week, Hans'

24 september 2023 om 17:34
Laatste update: 24 september 2023 om 18:19

Ajax-trainer Maurice Steijn heeft voor het eerst gereageerd op wat er zondagmiddag in de Johan Cruijff Arena afspeelde. De oefenmeester wil zich in zijn uitspraken beperken tot wat er op het veld gebeurde.

"Ik ben teleurgesteld, in het wedstrijdverloop vooral", begint Steijn bij ESPN. "Het was de opdracht om hoog druk te geven. Als ze eronderuit zouden spelen, zouden we het kleiner maken. De eerste de beste bal naar voren valt binnen", baalt de trainer. "Ik heb een ploeg gezien die bleef geloven en kansen creëerde. Je geeft de goals zo makkelijk weg, daar valt niet tegenaan te voetballen."

Daarmee doelt hij onder andere op de fout van Anton Gaaei, waar de 0-2 uit voortkwam. De Deen speelde omdat Devyne Rensch eerder deze week niet okselfris was. "Het vervelende is: je wil het liefst jongens inbrengen in een elftal dat lekker draait. Nu heb je zoveel wisselingen, zeker voor spelers die van een lager niveau komen is dat lastig."

ESPN-verslaggever Hans Kraay junior vraagt of het nog leuk is om bij Ajax te werken. "Ik ben blij en trots dat ik hier mag werken", zegt Steijn clichématig. "Maar je hoopt dat het beter gaat. Ik heb nog steeds een geweldige band met mijn spelers en staf. Dit is wel een bittere pil vandaag, dat is duidelijk."

Sven Mislintat
Kraay weet met 'honderd procent zekerheid' te melden dat technisch directeur Sven Mislintat om het ontslag van Steijn heeft gevraagd. Daarnaast heeft hij volgens Kraay tegen Jay Gorter gezegd dat de doelman snel op de bank komt te zitten, omdat Diant Ramaj moet spelen. "Of dat misselijkmakend is? Laten we het bij deze wedstrijd houden. Misschien spreken we elkaar van de week, Hans."