Van Halst:

Van Halst: "Deze komt heel hard aan, in de hele Ajax-organisatie"

24 september 2023 om 17:54
Laatste update: 24 september 2023 om 18:18

Jan van Halst verscheen namens Ajax voor de camera na een inktzwarte middag, maar de interim-directeur wilde niets kwijt over de positie van Sven Mislintat. Wel ging hij in op de situatie in de Johan Cruijff Arena, waar woedende fans verhaal wilden halen.

Ajax keek tegen een 0-3 achterstand aan tegen Feyenoord, toen het duel na 55 minuten werd gestaakt. De aankopen van Mislintat kwamen opnieuw niet uit de verf. ESPN-verslaggever Hans Kraay wilde dan ook weten waarom de Duitsers alle sleutels in handen heeft gekregen. "Hans, ik begrijp je vraag heel goed. Dat zal bij heel veel mensen leven. Maar ik hoop dat je ook begrijpt dat één van de belangrijkste wedstrijden in het Nederlandse voetbal net is gestaakt", begint Van Halst.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

"Dat is een ernstig ding. Daar is iedereen boos en teleurgesteld over. Ik loop net uit een crisisteam weg, om het allemaal te managen. Je stelt net al de vraag, want het gaat erom dat iedereen hier in het stadion op een veilige manier weg kan. Het leek op het einde wel redelijk te gaan, maar we zijn er nog mee bezig", gaat de algemeen directeur verder. 

Na afloop ging het helemaal mis. Woedende fans drongen via de hoofdingang het stadion binnen. "De supporters willen hun teleurstelling uiten", beseft Van Halst. "Die teleurstelling begrijpen wij enorm. Het is een heel slechte seizoensstart en er is een hoop gedoe rond dit nieuwe begin. Maar om dan dit gedrag te laten zien, keuren we ten stelligste af. We zijn in Nederland sowieso druk bezig om het een beetje te normaliseren. Blijkbaar nog niet goed genoeg."

Kraay waagt daarna toch weer een poging om Van Halst aan de tand te voelen over het aankoopbeleid van Mislintat. "Ik begrijp heel goed dat je hier naartoe wil en dat het leeft, maar ik beperk mij even door hier namens Ajax te staan en te zeggen hoe teleurgesteld wij zijn dat deze wedstrijd zo is gelopen. Met deze vragen gaan we allemaal aan de slag, maar mijn hoofd staat daar nu niet echt naar. Ik moet zo weer terug naar het crisisteam."

"Deze komt echt heel hard aan, in de hele Ajax-organisatie. We wilden dit ten koste van alles voorkomen en dat is niet gelukt. Dat doet heel veel pijn", aldus Van Halst.