Steijn geïrriteerd door vragen Schreuder: 'Wat wil je nou dat ik zeg?'

Steijn geïrriteerd door vragen Schreuder: 'Gaat jou niets aan'

24 september 2023 om 19:34

Na afloop van de gestaakte editie van de klassieker stond Ajax-trainer Maurice Steijn Joep Schreuder van de NOS te woord. Schreuder vroeg de oefenmeester naar afspraken binnen het elftal van Ajax, wat tot enige irritatie leidde bij Steijn.

Schreuder vraagt Steijn naar de 0-3 van Feyenoord, waarbij Feyenoord wist te scoren uit een counter, nadat de organisatie bij Ajax ontbrak. "Dan kijk ik echt naar F-pupillen, Maurice. Leg mij nou eens uit hoe de afspraken dan zijn? Probeer het mij en anderen uit te leggen." De vraag van Schreuder wekte ogenschijnlijk enige irritatie bij de coach van de Amsterdammers: "Dat hoef ik jou toch niet uit te leggen? Dat is iets van onszelf?" Schreuder bleef echter doorvragen.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Schreuder stelde de vraag of er twee backs achter moeten blijven. "Joep, het gaat jou niets aan hoe wij dat afspreken", luidde de reactie van Steijn. "Jawel", was het antwoord van de verslaggever, waarop Steijn nogmaals ontkennend reageerde: "Ik denk niet dat jou dat aangaat." Wederom vroeg Schreuder door: "Er staat één iemand achter, daar gaat het natuurlijk om. Dat irriteert, maar het is zo, toch?" Steijn geeft hierop aan dat hij de afspraken niet zal delen, maar dat het duidelijk niet goed stond. "En hoe kon dat?" luidt de vervolgvraag van Schreuder. "Het kan zijn dat ze jou niet goed begrijpen of dat jij het niet goed doet. Het kan zijn dat de spelers zich niet aan de afspraken houdt. Dat bedoel ik een beetje, Maurice."

"Oh, bedoel je dat? Dan heb ik dat verkeerd begrepen, Joep. Dan is dat mijn fout", antwoordt Steijn met een cynische toon. Als Schreuder wederom naar de afspraken vraagt, neemt de irritatie bij Steijn toe: "De spelers weten wat de afspraken zijn, die hangen in de kleedkamer en die hebben ze niet goed uitgevoerd. Wat wil je nou dat ik zeg, Joep? Het is toch duidelijk dat er fouten zijn gemaakt? Dat is toch duidelijk?"

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NOS Sport (@nossport)