'Supertalent' Van Axel Dongen bij selectie Ajax: 'Voelt als statement van Steijn'

Vink: 'Hij is een supertalent bij Ajax, maar dat mag ik niet zeggen...'

25 september 2023 om 07:14
Laatste update: 25 september 2023 om 09:01

Marciano Vink heeft hoge verwachtingen van Amourricho van Axel Dongen bij Ajax, maar hij vindt het opvallend dat de jonge aanvaller op de bank zat tijdens De Klassieker. De analist sluit niet uit dat coach Maurice Steijn een statement probeerde te maken.

Zo koos Steijn voor Silvano Vos in de basis boven Benjamin Tahirovic en Sivert Mannsverk. Ook het inbrengen van Anass Salah-Eddine was opvallend. De linksback kreeg de voorkeur boven Gastón Ávila, een andere aankoop van Sven Mislintat. Was het een statement van Steijn? "Je zou het bijna denken hè. Hij koos op een gegeven moment voor jeugdspelers", reageert Vink bij Dit Was het Weekend van ESPN.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

De oud-speler van de Amsterdammers zag ook Van Axel Dongen warmlopen, voordat de clash met Feyenoord werd gestaakt. De achttienjarige linksbuiten is pas net hersteld van een blessure en deed pas een halfuur mee bij Jong Ajax dit seizoen. "Die had eigenlijk te weinig minuten gemaakt om te zeggen: Jij hoort bij het eerste. Van Axel Dongen is een supertalent, maar dat mag ik niet zeggen... Hij is een zeer getalenteerde speler die veel geblesseerd is geweest, maar gewoon nog niet klaar om bij het eerste elftal te zitten. Steijn zegt dat het geen statement was, maar het voelde wel zo."

Kenneth Perez is het daarmee eens. "Ik vind wel dat hij dat slim gedaan heeft om zo goodwill voor hemzelf te winnen bij de supporters. Hoe je het ook wendt of keert, het is nu een strijd wie mag blijven zitten. Mensen waren echt heel blij met het inbrengen van Vos. Op een gegeven moment stonden er acht jongens uit de Ajax-jeugd op het veld. Als je jezelf moet redden, is dat natuurlijk een slimme zet. Ik denk dat de roep om het vertrek van de rvc en Mislintat groter is dan die om het vertrek van Steijn."

Mogelijke opvolgers Mislintat en Van Gaal als Ajax-redder? Bekijk #DoneDeal nu: