Beveiligingsafdeling van Ajax gekraakt: 'Dit was toch vooraf al wel bekend'

'Dit was toch vooraf al wel bekend, je weet dat het kan escaleren bij Ajax'

25 september 2023 om 08:49
Laatste update: 25 september 2023 om 08:58

Pierre van Hooijdonk denkt niet dat Ajax er alles aan heeft gedaan om de chaos rond de Klassieker te voorkomen. Interim-directeur Jan van Halst zei in een reactie na de wedstrijd dat de Amsterdammers de juiste veiligheidsmaatregelen hadden getroffen, maar Van Hooijdonk is het er niet mee eens.

"Dit was toch vooraf al bekend", vertelt Van Hooijdonk over de chaos in Amsterdam. "Ik hoorde Van Halst zeggen dat ze er alles aan hadden gedaan, maar de (toenmalig) technisch directeur was al niet in het stadion. Dat heeft een reden. Met de situatie waarin Ajax zit weet je dat er een kans is dat je een pak rammel van Feyenoord krijgt. Dan kan de zaak escaleren. Daar is veel te weinig rekening mee gehouden."

Tafelgenoot Rafael van der Vaart schrok vooral enorm van de situatie in de Johan Cruijff ArenA. Voor de oud-speler van Ajax mag het boek over deze wedstrijd in ieder geval dicht. "Die laatste 35 minuten geloof ik wel. Gewoon een overwinning voor Feyenoord. Ik ben wel klaar met deze wedstrijd. Die spelers zijn dat ook wel denk ik."

Mogelijke opvolgers Mislintat en Van Gaal als Ajax-redder? Bekijk #DoneDeal nu: