Kruitdampen trekken op: vijftien arrestaties rond Klassieker

Kruitdampen trekken op: vijftien arrestaties rond Klassieker, twee agenten gewond

25 september 2023 om 14:28

Rond de gestaakte Klassieker tussen Ajax en Feyenoord zijn vijftien mensen aangehouden. Tijdens de ongeregeldheden raakten twee agenten gewond, zo maakt de politie bekend.

Honderden woedende Ajax-fans verzamelden zich zondag bij de hoofdingang van de Johan Cruijff Arena, nadat De Klassieker bij een 0-3 stand definitief was gestaakt vanwege vuurwerk op het veld. Agenten werden onder meer bekogeld met stenen. Ook wist een groep relschoppers het stadion binnen te dringen en liet daar 'een grote ravage achter', aldus de politie. De ME zette traangas in om de orde te herstellen. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

Mogelijk komen er nog meer verdachten in beeld tijdens het lopende onderzoek. Ajax sprak middels een statement al zijn afschuw uit over de rellen. Algemeen directeur Jan van Halst verklaarde dat 'deze heel hard aankomt in de hele Ajax-organisatie'. "We wilden dit ten koste van alles voorkomen en dat is niet gelukt. Dat doet heel veel pijn." Burgemeester Femke Halsema maande de KNVB en Ajax tot actie. Volgens haar is de maat vol.

Wat er met het restant van De Klassieker gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Feyenoord verzet zich fel tegen het uitspelen van de wedstrijd, maar Ajax gaat daar wel van uit. De betrokken partijen voeren maandag in Zeist overleg.