Liverpool verlengt met Tsimikas

Liverpool breekt contract open van publiekslieveling en voormalig Willem ll-back

25 september 2023 om 19:14

Liverpool en Kostas Tsimikas gaan langer met elkaar door. De 27-jarige linksback, die in het verleden uitkwam voor Willem ll, zette maandagmiddag zijn handtekening onder een contract tot medio 2027. 

Liverpool nam Tsimikas ruim drie jaar terug over van Olympiakos, dat hem in het seizoen 2017/18 voor één jaar stalde bij Willem ll. In Tilburg kwam de Griekse vleugelverdediger tot 33 Eredivisie-optredens, waarin hij goed was voor drie doelpunten en drie assists. 

Tsimikas groeide bij Liverpool al snel uit tot een zeer gewaardeerde kracht en vooral ook als lieveling van het publiek, dat hem de bijnaam 'The Greek Scouser' gaf. Tsimikas staat in principe achter Andy Robertson in de Liverpool-pikorde, maar komt ondanks dat geregeld aan spelen toe. 

"Ik ben heel blij om hier te zijn en om mijn contract hier te kunnen verlengen", vertelt hij via de officiële kanalen van Liverpool. "Het voelt als een beloning voor alle offers die ik heb gemaakt, en voor al het harde werk dat ik heb geleverd. Dit houdt me volledig gemotiveerd. Zoals ik al heel vaak heb gezegd, heeft dit team nog héél veel te bereiken. Daar wilde ik vanaf de eerste minuut bij horen."