Asscher mogelijk bij Ajax

'Voormalig PvdA-fractievoorzitter Asscher mogelijk kandidaat voor Ajax-functie'

25 september 2023 om 20:13

Lodewijk Asscher wordt momenteel genoemd als mogelijke nieuwe commissaris van Ajax, aldus Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. Asscher was in het verleden fractievoorzitter van de PvdA, is Amsterdammer en tevens openlijk Ajax-supporter. 

"Er moeten twee commissarissen zitten die wél voetbalverstand hebben. Dan hoef je geen data-Duitser aan te stellen", aldus Verweij, die daarmee verwijst naar de reeds ontslagen ex-technisch directeur Sven Mislintat. Ook de plek van Jan van Halst moet opgevuld worden, aangezien hij momenteel op tijdelijke basis de rol van algemeen directeur waarneemt.

"Er worden heel interessante namen genoemd", vervolgt Verweij, die vervolgens met een aantal kandidaten komt. "De naam van Lodewijk Asscher valt, Duncan Stutterheim heb ik gehoord, die heeft in de Nederlandse Sportraad gezeten en is de grote man van ID&T (een entertainmentbedrijf in Amsterdam, red.). Maar ook the usual suspects, zoals Lex Hes en Keje Molenaar. Er gaan weer een heleboel namen rond", weet de Ajax-watcher van De Telegraaf, die stelt dat er mogelijk meer dan twee huidige commissarissen zullen vertrekken. "Als het goed is, kan de bestuursraad afdwingen dat er nog twee extra commissarissen aftreden."