Eringa reageert

Rvc-voorzitter Eringa bevestigt: Steijn ook volgende week nog trainer van Ajax

25 september 2023 om 19:55
Laatste update: 25 september 2023 om 19:59

Maurice Steijn is ook volgende week nog de trainer van Ajax. Dat heeft Pier Eringa, voorzitter van de raad van commissarissen, bevestigd in een interview met het Financieel Dagblad. Ook Eringa zelf, die net als vrijwel iedereen binnen de Ajax-top onder druk staat, is over een week nog werkzaam bij de Amsterdammers. 

"Ja", luidt het kort maar krachtige antwoord van Eringa op de vraag van het FD of hij zelf volgende week nog in functie is bij Ajax. "In de chaotische fase waarin we zitten is het belangrijk dat er bestuurlijke rust is en continuïteit. Wat los je op met het wegsturen van de rvc?", vervolgt Eringa, die door een groot deel van de Ajax-criticasters als één van de hoofdrolspelers van de huidige crisis wordt gezien. 

"Wij hebben de overtuiging belangrijk kunnen te zijn. Voor ons is het nu hard werken om deze moeilijke periode door te komen en de sportieve prestaties op het veld te waarborgen", vertelt hij. Ook wordt hem de vraag gesteld of Steijn, die eveens onder een gigantisch vergrootglas ligt, volgende week nog de trainer van Ajax-is. "Zeker."

Steijn staat voor een zeer zware periode bij Ajax. Nadat komende woensdag (onder voorbehoud) de Klassieker vanaf 14.00 uur wordt hervat met een 0-3 achterstand, wacht voor Ajax in oktober duels met RKC Waalwijk, AEK Athene, AZ, FC Utrecht, Brighton & Hove Albion en PSV.